Translate

čtvrtek 12. února 2015

Lordi z Podsvětí - 1. Nejtemnější noc


Lordi z Podsvětí - 1.Nejtemnější noc

Překlad : Kerris
Korekce : Hanulla

Anotace
Jeho síla - nelidská...
Jeho vášeň - Za hranicí nesmrtelna...

Celý svůj život Ashlyn Darrow byla sužována hlasy minulosti. Chtějící ukončit tuto noční můru,vyrazila do Budapešti, hledat pomoc od lidí, o kterých se říkalo, že mají nadpřirozené schopnosti.
Netušila však, že bude smetena do náruče Madoxxe, jejich nejnebezpečnějšího člena - muže, uvězněného ve vlastním pekle.

Ani jeden z nich nemůže odolat temnému hladu, dokud neuklidní své trápení... a zapálí tím neodolatelnou vášeň. Ale každý hřející dotek a spalující polibek je postrkuje blíže k sebezničení - a duši otrásajícímu testu lásky...

Recenze :


Když jsem tuto knihu četla, netušila jsem co čekat. Vzhledem k tomu, že série u nás není oficiálně překládaná, byl to pro mě krok do neznáma. Nicméně musím uznat, že holky si s překladem a korekturou daly opravdu velkou práci. Kniha se sama o sobě čte velice dobře. Příběh je poměrně originální a promyšlený. Neustále se něco děje, takže nemusíte trpět v čtení x stránkách, kde se děj jen protahuje nesmyslným žvatláním.

Každý z Lordů má v sobě jednoho démona, hlavní postava této knihy(Madoxx) má v sobě Nenávist a jak jinak, před pár tisíci let provedl něco,co nejen znechutilo jeho samotného, ale hlavně to rozhněvalo řecké bohy, takže kromě démona musí každou půlnoc pykat i za hřích vraždy. Nesmí tam  samozřejmě scházet ani skupina fanatiků, kteří se snaží všech Lordů zbavit.

K tomu přidat jednu nevinnou podivínku(Ashlyn Darrow) a příběh je hotov. Sem tam se nám i prolíná pár postav, které nás mají navnadit na další díl a musím uznat, že ačkoliv to zprvu nedává moc smysl, vše se vyjasní a sérii udělá zajímavější. Celý děj se odehrává v Budapešti.

Ale i tak bych to spíše zařadila do klasických oddychových knížek, kdy máte za sebou těžký den a chcete se odreagovat. Co jsem ocenila asi nejvíce bylo to, že se autorka opravdu snažila vyznat se v řecké mytologii, namísto toho, aby to jen odflákla všeobecně známými fakty.


Jak už jsem zmínila, tato série není u nás vydávaná, nicméně pokud by byl opravdu zájem o tuto knihu, samozřejmě přikládám i odkaz, kde si můžete o překlad této knihy poprosit.




Žádné komentáře:

Okomentovat