Translate

středa 25. února 2015

Kate Daniels - 6. Magie na vzestupu


Název : Magie na vzestupu / Magic Rises

Autor : Ilona Andrews
Nakladatelství : Fantom Print



Anotace :


Kate a její druh Curran, Pán šelem, se potýkají se závažnou situací, z níž se svírá srdce. Ve Smečce se mnoho dětí kožoměnců nedožije dospělosti, protože nejsou schopné ovládnout svá vnitřní zvířata. Sice existuje lék, který jim v tom může pomoci, ale tajemství jeho výroby bedlivě střeží evropské smečky a v Atlantě je ho k dostání jen velmi málo.

Kate nedokáže přihlížet, když trpí nevinní, ale hrozí, že řešení, jež se jim s Curranem naskytlo, může být mnohem bolestivější. Evropští kožoměnci, kterým už se jednou podařilo nad Pánem šelem vyzrát, ho požádali, aby jako neutrální třetí strana zprostředkoval vyřešení jednoho sporu a zaplatí mu za to právě lékem. Kate a Curran vědí, že musejí nabídku přijmout - v sázce je přežití mladých lidí a budoucnost Smečky - ale ani na minutu nepochybují, že míří přímo do pasti...

 Recenze : 



Recenze na dobrou knihu se vždy píše hůř, než na brak. Tato série spolu se sérií Mercedes Thompson jsou asi mé nejoblíbenější. 
Asi právě z toho důvodu se při otevírání každé další knihy bojím, že se kvalita knih bude zhoršovat. To se naštěstí nestalo ani tentokrát. 
Kniha je plná humoru, akce, napětí a i tentokrát se tam objeví úmrtí.
Kupodivu se tentokrát děj neodvíjí v Atlantě, kde sice příběh začíná, ale pokračuje až v Evropě. Líbilo se mi, jaký děj tentokrát autorka zvolila. 
Asi už i jí přišlo na mysl, že vše je jen o záchraně Atlanty a tak je třeba přijít s něčím novým, než se opět přemístí zpátky. 
Kniha postupně získává na obrátkách a je pravdou, že knihu prakticky hltáte a nemáte šanci se u ní nudit. Hodně mě překvapilo jedno úmrtí, sice to nebyla kdoví jak velká postava v dějích, ale neodmyslitelně tam patřila, a když už se někde objevila tak to mělo grády... 
Ale i tak jí autorka nechala zemřít hrdě, s hlavou vztyčenou.
"Naoplátku" jsme získali další postavy, se kterými se budeme setkávat asi častěji.
Chvílema jsem se u dvou postav trošičku ztrácela a nevěděla kdo je kdo, ale tomu se asi vyhnout nedalo, co jsem se tak bavila s pár lidma, byli na tom stejně jako já. 
Nicméně ani to nesnížilo kvalitu této knihy, ba naopak, nebýt jich, tak vše mohlo skončit asi naprostým fiaskem. I nadále autorka neztratila svůj dar na dialogy mezi Kate a Currenem a popravdě?
Chápu , proč tak Curren jednal, ale být na místě Kate, asi ho něčím hodně těžkým fláknu přes hlavu :D
Prostě klasické jednání chlapa, kterému nedojde, že ženská dokáže ledacos ustát, i když je potřeba hrát před špatňákama i hloupou žárlivou husičku... 
Na druhou stranu, celá série se odehrává ve smyslu toho, že Kate prostě lhát neumí a přetvařování jí taky zrovna dvakrát nejde, takže opět chápu.
Nicméně je konec očekávání, kdy se nám do děje vrátí Hugh, to se nám v tomto díle totiž splní, a myslím si, že nebudu překvapená sama, co z něho začne lézt za moudra :D
Kniha byla vyšperkovaná k dokonalosti, příběh, který už od počátku byl odvíjen tím, že se jede do léčky byl plný humoru, citů, akce a každý postava byla naprosto dokonale promyšlená, děj byl sice chvílemi zamotanější, ale pro ty z nás, kteří se touto sérií "prokousáváme" odpočátku to problém rozhodně nebude, troufám si říci, že spíše naopak.
Čili Vám všem přeji u této knihy příjemnou zábavu.

Knížka je k dostání na portálu Knihy.idnes a knihu najdete přímo ZDE!

Příjemné počtení Vaše Monyta

Žádné komentáře:

Okomentovat