Translate

pondělí 4. května 2015

Strážkyně Riley Jensonová 02 - Polibek hříchu


Název : Polibek hříchu / Kissing Sin

Série : Strážkyně Riley Jenson
Autor : Kery Arthur
Nakladatelství : Fantom Print



Anotace : 

Svět Riley Jensonové je plný nebezpečí a vášně - od záře melbournských mrakodrapů až po pulzující noční kluby. Atraktivní vlkodlačka s kapkou upíří krve v žilách pracuje pro organizaci, jejímž úkolem je dohlížet na bezpečnost nadpřirozených ras. 
Když se však probudí v opuštěné uličce, nahá a potlučená, ví jen jedinou věc: že jí jde o život.
Za několik okamžiků se Riley střetne s tím nejvíce sexy mužem, jakého kdy viděla: svůdný Kade s ocelovými svaly, který svádí svůj vlastní boj o život. 
Riley, kolem níž se stahují staří milenci i nepřátelé, ví, že ji pronásleduje nový druh zločince. 
V její krvi se totiž skrývá tajemství, které může stvrořit dokonalého bojovníka: pokud ovšem přežije vlastní nebezpečné tužby...


Recenze :

Pokud bych si do této chvíle nevšimla podobnosti mezi touto sérií a sérií Anita Blake, tak teď už by mě stoprocentně praštila mezi oči. 
Sex, který měl být hlavně kvůli Měsíční horečce je teď na denním pořádku, nicméně Anita má alespoň „omluvenku“ proč spí s každým na potkání. 
Na rozdíl od Riley, kde je to jen o tom,že jí to dělá dobře a zároveň, přes postel přece zjistí potřebné informace, no ne?
Co mě rozesmálo bylo Rileyino vysvětlení, jak je pro ní sex přijatelný a nerozlišuje s kým a kde, jelikož je vlkodlak a tudíž je to její přirozenost a hned na to dodává, že je žena a naprosto se jí nelíbí, jak jí každý zneužívá.
Když odhlédneme od tématu sexu, tak další podoba s Anitou je upír Quinn, který až neskutečně začíná připomínat Richarda.  
Jediné, co je rozdílné od těchto dvou sérií, je to, že Riley neumí vyvolávat zombie.
Nu, alespoň nějaký rozdíl.
V tomto díle se autorka zase trošku v některých scénách sekla. 
Uznávám, že je těžké sepsat knihu, která by čtenáře bavila, a rádi by si jí kupovali, nicméně i chápu menší logické chybičky, ale přece není tak těžké si pamatovat, kdy je svlečená a kdy ne… už jen to, že jednou je nahá a hned vzápětí jí vrah roztrhne džíny… a bohužel takových chyb je tam více.   
Děj jako takový mi tentokrát moc nesedl, spíš jsem četla, aniž by mě to více zaujalo. 
Prostě a jednoduše omáčka kolem děje být musí, ale nesmí se to přehltit.
Kniha měla pěkně našlápnuto, bohužel potenciál zůstal nevyužit a tak z poměrně dobré série vznikla pouhá oddechovka, u které máte jen pár okamžiků, které stojí za to. 
Zápletka, která v prvním díle vypadala zajímavě, je teď namísto pomalého rozuzlování stále více v nedohlednu, neb autorka začala motat jedno přes druhé a tudíž se výsledný efekt rovná nule.
Pravděpodobně nejlepší část knihy přijde samozřejmě až na konci, kde je konečně nějaká akce, která za to stojí.
Co jsem uvítala, byla snaha autorky o vymyšlení dalších nadpřirozených bytostí.
A musím říct, že se jí to poměrně podařilo.
Ačkoliv mě tento díl tak trošku zklamal, jelikož se opravdu nedal brát jinak, než jako obyčejná oddechovka, kde nemá cenu ani přemýšlet nad tím, co bylo napsáno, rozhodně půjdu i do třetího dílu. 
Snad už se dočkáme rozuzlení tohoto případu, aniž by se to kvalitou rovnalo tomuto dílu.


















Žádné komentáře:

Okomentovat