Translate

úterý 7. října 2014

Padesát odstínů - 3. Padesát odstínů svobody

Padesát odstínů svobody / Fifty Shades Freed

Série : Fifty Shades / Padesát odstínů

Autor : E.L.James

Nakladatelství : XYZ

 

Anotace :

Romantické, osvobozující a zcela neodolatelné čtení. Světový bestseller. Trilogie Fifty Shades of Grey vás uchvátí, získá si vás a zůstane ve vás navždy. Když Ana Steelová potká podnikatele Christiana Greye, jejich jiskřivá a smyslná aféra nezvratně poznamená životy jich obou. Ana od počátku věděla, že milovat Greye nebude snadné.a společný život přinese problémy, které ani jeden z nich nepředvídal. Any se musí naučit sdílet Greyův opulentní životní styl, aniž by přitom obětovala svoji bezúhonnost a nezávislost. Grey naopak musí překonat svoji posedlost Anu ovládat a zaplašit noční můry, které ho stále sužují. Když jsou konečně spolu, spojuje je láska, vášeň, důvěrnost a leží před nimi svět nekonečných možností.

Recenze : 


Poslední část trilogie mě uvrhla do stavu váhání. Sice se kvalitou nesnížila, ale začátek knihy mi v hlavě moc neutkvěl. Prožívané líbánky a znovunavrácení do pracovního procesu se sice četl snadno a dobře, ale zastínil jí děj knížky, který začal cca v polovině.

Dle mého subjektivního názoru, je tato kniha nejvíce z celé trilogie vydařená.
Tam, kde doposud byly otazníky vše velice emotivně vychází na povrh.
Sexuální scény se objevují jak v tvrdší verzi, tak i ve "vanilce"- Už jsou více sehraní a vědí, kam až mužou v dané chvíli zajít. A zase navštívíme i "hrací místnost", kupodivu to nebude ale zásluhou Christiana nýbrž Anny.

I když se znovu do příběhu vrátí Leila, Elena a Jack, nic tím nezkazí děj. Naopak! Leila se tam jen mihne kvůli omluvě a poslednímu shledání s Christianem, kterého k tomu prakticky donutila. Elena se tam pouze zmíní a i to vede k solidní zápletce, ostatně jako vždy a Jack je tentokrát záporňákem číslo jedna, který díky vyhrožováním donutí  i Elizabeth, aby se do pokusů o zničení Grayových zapojila.

Hodně se v knize řešil pocit zrady, který by nemusel být, kdyby došlo na šanci vysvětlení. Což je v dnešní době snad všude, spousta lidí nemůže či nechce vyslechnout toho druhého a tím vznikají jen samé problémy.

Christianova postava je vysvětlena včetně jeho ranného dětství velice dobře. Čili je snazší plně pochopit proč se jeho myšlenkové pochody ubírají vždy tím nejhorším možným směrem.A Anna už konečně ví, kdy a jak má na co reagovat, zároveň to z ní ale nedělá domácí puťku.

Že zápletka střídá zápletku, už si u této trilogie zvykl snad každý a vítá to. V této knížce to dosáhlo maxima a jsou o dost víc propracovanější a více zamotané. Vše se rozmotá v podstatě až na konci knihy, a za celé tři díly to dá konečně pořádný smysl.

Epilog byl příjemnou tečkou na závěr.
Čili Happy End je jasný. Bylo fajn vidět, že autor se na závěr nezbláznil a držel se svého plánu - sex, malér a spousta lásky :D
Prostě ukončení knížky v pravé chvíli a dle mého názoru na vrcholu.
Nebylo to vyumělkované a přees čáru, ani knížka postupně neupadala, což se stává jen málokdy.


Nicméně co člověk, to názor...Co na to říká te Vy?


Žádné komentáře:

Okomentovat