Translate

neděle 28. září 2014

Svět Kate Daniels - 1.Magie střelného prachu

Magie střelného prachu / Gunmetal Magic

Série : Svět Kate Daniels (1.)

Autor : Ilona Andrews

Nakladatelství : Fantom Print



RECENZE

Jedná se o první román z nové série Svět Kate Daniels.


Děj se odehrává i na dále v Atlantě, kde mezi sebou neustále bojují o nadvládu technologie s magií.
Hlavní hrdinkou této knihy ztvárňuje Kateina nejlepší kamarádka Andrea Nashová. Ten, kdo ji nezná, v ní vidí jen krásnou, křehkou, modrookou blondýnku, která není schopna se o sebe v případě potřeby postarat.
Opak je nicméně pravdou. Ještě před pár měsíci patřila mezi Rytíře řádu milosrdné pomoci a její největší láskou jsou střelné zbraně.
Vzhledem k jejímu neradostnému dětství viděla v této instituci to, po čem vždy hluboko v srdci toužila -rodinu, domov, jistotu a bezpečí.
Byla Rytířem tělem i duší a i když si uvědomovala veškeré nedostatky Řádu, byla k nim vždy bezmezně loajální. Díky tomu i ztratila svého druha, který to nedokázal pochopit a v hádce ji opustil. Bohužel i přes veškeré její zásluhy a oddanost se k ní Řád zachoval velice krutě, jakmile odhalil její pravou identitu, , kterou před všemi až na Kate tajila. Je totiž kožoměncem. Díky tomu jí poslali okamžitě do předčasného důchodu.
Naštěstí jí zůstala Kate, nejlepší kamarádka a zároveň Družka Pána Šelem. Kate ji přizvala jako svého parťáka do své nově otevřené Špičkově ostré vyšetřovací agentury. Zatím co se snaží vypořádat se po svém se svým vyhazovem z práce a rozpadem vztahu, , začíná se jí život zamotávat ještě víc.
Začínají se jí ve snech vracet její vzpomínky do dětství, Alfa klanu Boud (hyenodlaků) Teta Bé stále nepolevuje ve svém snažení se vnutit Andree vstup do klanu a zároveň se stát členem Smečky.
Andreino největší přání, znovu získat ve svém životě pevný řád, vyhýbat se Tetě Bé a hlavně svému expříteli Rafaelovi, který je zároveň synem Tety Bé, zůstane bohužel nesplnitelné.

Jednoho dne se v kanceláři objeví Jim, který je alfou klanu kočkovitých a zároveň šéfem bezpečnosti Smečky. Zadá Andree zakázku, která spočívá ve vyšetření čtyřnásobné vraždy kožoměnců, kteří měli noční stráž v nové stavbě zakoupené právě Rafaelovou společností.
Tím, , že vzala tento případ znamená, , že musí být v přímém kontaktu s Rafaelem. Pátrání po důkazech jí přivede do cesty i temného Vohla Romana, který sám pátrá pro svou matku po důkazech, že se jisté proroctví naplňuje.
Stopy vražd nakonec svedou Andreu, Rafaela a Romana dohromady. Postupně zjišťují, že vraždy i proroctví spolu souvisí a tentokrát se hrozba nevznáší jen nad Atlantou, ale nad celým světem. K tomu musí Andrea vyřešit i svůj vztah s Rafaelem, který je neustále jako na houpačce. A neunikne ani Tetě Bé a rozhodnutí, které jí může změnit celý život.


Kniha je psána stejným stylem, u kterého jsme si zvykli v předešlé serii. Neschází ani humor, láska, nenávist, napětí ani boj.
Navíc nám autorka v této knjze dopřála i bonus v podobě novely s názvem Magické dary, kde nám vysvětlí, proč Kate nemohla pomoci své kamarádce s jejím případem. Hlavni postavy jsou samozřejmě Kate s Currenem, ale i Vikingové, Ghastek, malý chlapec a vraždící náhrdelník s tajemnými magickými runami.


Knihu jsem přečetla jedním dechem a rozhodně ji doporučuji všem, kteří milují romány od této autorky, nebo patří obecně mezi nadšence všech nadpřirozených bytostí.



Knihu si můžete zakoupit přímo na portalu Knihy.idnes.cz
a knížku jako takovou naleznete přímo ZDE

Příjemnou zábavu Monyta

 

Žádné komentáře:

Okomentovat